Publiceren wijzigt de status van de kopie die Tracy host; het stuurt uw bewerkingen niet terug naar de oorspronkelijke host. Eigenaren en Bewerkers kunnen een site publiceren en terugzetten naar Concept; Lezers kunnen dit niet.
Is een site in Concept privé?
Iedereen met de Tracy-sitelink kan een site in Concept openen zonder bij Tracy in te loggen of een Concept-wachtwoord in te voeren.
“Concept” is een publicatiestatus, geen toegangsbeperking. Tracy vraagt zoekmachines een Concept niet te indexeren, maar dit beschermt niet tegen iemand die de link opent of deelt. Plaats geen vertrouwelijk materiaal op de site in de veronderstelling dat Concept het privé houdt.
Moet ik na elke chatbewerking publiceren?
Gewone chatbewerkingen worden direct toegepast op de site waaraan u werkt, dus u publiceert niet elke bewerking afzonderlijk.
Een bewerking van een Live Tracy-site kan dus onmiddellijk invloed hebben op wat bezoekers zien. Publiceren is geen goedkeuringsstap voor elk verzoek. Tracy kan om bevestiging vragen vóór bepaalde handelingen met ingrijpende gevolgen, maar dit garandeert niet dat elke risicovolle wijziging wordt gedetecteerd.
Controleer de betreffende pagina’s na het bewerken. AI kan fouten maken en niet elke wijziging kan ongedaan worden gemaakt. Zie Chatten met Tracy en Ongedaan maken en Restore.
Als dit niet werkt: Controleer de daadwerkelijke website en Site-wijzigingen voordat u een verzoek met een onduidelijk resultaat herhaalt.
Hoe publiceer ik mijn site?
Een Eigenaar of Bewerker kan de site publiceren vanuit het tabblad “Publiceren”.
Bekijk vóór het publiceren de pagina’s die bezoekers zullen zien en test de links en formulieren die belangrijk zijn voor uw site.
- Open “Mijn sites”.
- Open het menu met drie punten van de site en selecteer “Publiceren”.
- Controleer onder “Domains” het “Adres van de site” om te bevestigen welke site u publiceert.
- Selecteer “Publiceren” en wacht tot de handeling is voltooid.
- Controleer of de status “Live” is, open vervolgens het site-adres en bekijk de website.
Publiceren heft de beperkingen van Tracy voor Concept op voor het versturen van site-email en zoekindexering. Het garandeert geen emailbezorging of opname in zoekresultaten.
Als dit niet werkt: Lees de weergegeven status en fout voordat u een andere actie selecteert. Vraag een Eigenaar of Bewerker de site te publiceren als u een Lezer bent.
Kan ik publiceren zonder mijn eigen domein te koppelen?
U kunt publiceren op het Tracy-adres van de site zonder uw eigen domein te koppelen.
Een eigen domain koppelen, controleren en verwijderen kan alleen door een Eigenaar worden gedaan, ook al kunnen Bewerkers publiceren. Een eigen domain moet de vereiste controles doorstaan voordat het de site kan aanbieden. Een site kan Live zijn op het Tracy-adres terwijl het eigen domain nog aandacht nodig heeft.
Als dit niet werkt: Controleer de eigen status van het domein in plaats van “Live” als bewijs te beschouwen dat het domein werkt. Volg Domeinen, DNS en HTTPS.
Vervangt Publiceren de oorspronkelijke site die ik heb geïmporteerd?
Publiceren wijzigt de status van de kopie die Tracy host; het stuurt uw bewerkingen niet terug naar de oorspronkelijke host.
Behandel het publiceren van de Tracy-kopie en het doorsturen van bezoekers naar die kopie als afzonderlijke taken. Controleer voor een geïmporteerde site het bedoelde openbare adres voordat u DNS wijzigt. Lees Een bestaande site importeren en Domeinen, DNS en HTTPS voordat u wijzigt waar bezoekers terechtkomen.
Als dit niet werkt: Vergelijk het adres van de oorspronkelijke site met “Adres van de site” in Tracy voordat u verdere wijzigingen aanbrengt.
Hoe zet ik een site terug naar Concept?
Terugzetten naar Concept stopt site-email, vraagt zoekmachines de site niet te indexeren en voorkomt dat een gekoppeld eigen domain de site opent, terwijl de Tracy-link toegankelijk blijft.
Een Eigenaar of Bewerker kan dit doen. Instellingen voor zoekindexering zijn verzoeken aan crawlers, geen wachtwoord of garantie dat eerder geïndexeerde informatie verdwijnt.
- Open in “Mijn sites” het menu met drie punten van de site en selecteer “Publiceren”.
- Selecteer “Terug naar concept”.
- Lees de bevestiging, inclusief de waarschuwing over een eventueel gekoppeld domein.
- Selecteer “Terug naar concept” in de bevestiging.
- Wacht tot de handeling is voltooid en controleer op eventuele foutmeldingen, evenals de status “Concept”.
De site toont “Concept” zodra het terugzetten begint, voordat al het serverwerk is voltooid. Als een deel van dat werk mislukt, bewijst alleen het Concept-label niet dat emailbeperkingen of domeinverwijdering zijn voltooid.
Als dit niet werkt: Open “Details” als dit wordt weergegeven, lees wat onvoltooid blijft en gebruik “Opnieuw proberen” wanneer dit wordt aangeboden voor het mislukte terugzetten naar Concept. Meld een aanhoudende fout via Tracy Discord.
Wat moet ik doen terwijl het publiceren loopt of onbevestigd is?
Wachten op serverbevestiging betekent dat de uitkomst onbevestigd is, in plaats van een bevestigd succes of een bevestigde mislukking.
Tijdens normaal publiceren toont de status “Publiceren…”. Als de server de uitkomst niet heeft bevestigd, toont Tracy “Er wordt gewacht op bevestiging van de server waarop deze site draait. Tot die antwoordt, kan er niets anders worden gestart.”
Tracy controleert de bestaande handeling in plaats van een afzonderlijke publicatie te starten. Publiceren, terugzetten naar Concept, domeinverwijdering en siteverwijdering kunnen niet tegelijkertijd als afzonderlijke handelingen op dezelfde site worden uitgevoerd.
- Houd het tabblad “Publiceren” open om de status te volgen.
- Controleer uw verbinding als Tracy een verbindingsprobleem of een onduidelijk resultaat meldt en herlaad om de huidige status te lezen.
- Controleer of de handeling nog loopt, is voltooid of een bevestigde fout heeft voordat u het opnieuw probeert.
Als dit niet werkt: Deel het site-adres en het weergegeven bericht via Tracy Discord. Ga er niet van uit dat een verbroken verbinding betekent dat er niets is gewijzigd.
Wat moet ik doen na een bevestigde mislukking?
Lees het foutbericht en “Details” voordat u het opnieuw probeert, omdat een mislukte handeling verschillende delen van de site in verschillende toestanden kan achterlaten.
Bij een eerste publicatiefout meldt Tracy “Publiceren is niet gelukt. De site is nog een concept.” Een mislukte publicatiepoging op een site die al Live was, kan deze Live laten. Een mislukte terugkeer naar Concept kan de site als Concept gelabeld achterlaten terwijl een deel van de wijziging onvoltooid is.
- Open “Details” en lees de reden.
- Bewaar de weergegeven referentie en het tijdstip, indien getoond, voor een supportmelding.
- Los het genoemde probleem op voordat u “Opnieuw proberen” gebruikt wanneer dit wordt aangeboden.
- Controleer na de nieuwe poging opnieuw de publicatiestatus en de daadwerkelijke site.
Als dit niet werkt: Stuur het site-adres, de exacte fout en de weergegeven referentie via Tracy Discord. Volg bij een domeinspecifieke fout ook Domeinen, DNS en HTTPS.
Veelgestelde vragen
Wie kan een Tracy-site publiceren?Eigenaren en Bewerkers kunnen een site publiceren en terugzetten naar Concept; Lezers kunnen dit niet.
Is een site in Concept privé?Iedereen met de Tracy-sitelink kan een site in Concept openen zonder bij Tracy in te loggen of een Concept-wachtwoord in te voeren.
Moet ik na elke chatbewerking publiceren?Gewone chatbewerkingen worden direct toegepast op de site waaraan u werkt, dus u publiceert niet elke bewerking afzonderlijk.
Werkt Publiceren mijn oorspronkelijke geïmporteerde website bij?Publiceren wijzigt de status van de kopie die Tracy host; het stuurt uw bewerkingen niet terug naar de oorspronkelijke host.
Heb ik mijn eigen domein nodig om te publiceren?U kunt publiceren op het Tracy-adres van de site zonder uw eigen domein te koppelen.
Wat gebeurt er als ik een site terugzet naar Concept?Terugzetten naar Concept stopt site-email, vraagt zoekmachines de site niet te indexeren en voorkomt dat een gekoppeld eigen domain de site opent, terwijl de Tracy-link toegankelijk blijft.
Betekent wachten op serverbevestiging dat het publiceren is mislukt?Wachten op serverbevestiging betekent dat de uitkomst onbevestigd is, in plaats van een bevestigd succes of een bevestigde mislukking.